Aanvaring zeiljacht en binnenvaartschip

Afgelopen zondag heeft het Duitse binnenvaarschip Esmée een aanvaring gehad met een zeiljacht. De aanvaring vond plaats op het IJsselmeer, waarbij het jacht tot zinken kwam.
De drie opvarenden van het zeiljacht kwamen in het water terecht en werden al snel door de binnenvaartschipper opgepikt. Daarnaast schoten er een aantal boten te hulp. Voor de zekerheid werd een van de opvarenden naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.
Rond 14.40 kwam de melding bij het kustwachtcentrum Den Helder binnen, waarna meteen het KNRM station Lemmer werd gealarmeerd. Er werden twee politievaartuigen en een particuliere berger naar de plaats van het ongeval gestuurd. De opvarenden van het jacht werden door één van de reddingboten meegenomen naar Lemmer, waar ze van de schrik konden bekomen. Volgende week zal het jacht worden geborgen. Er zal door de politie een onderzoek worden gedaan naar de oorzak van de aanvaring.
Dit weekend heeft de kustwacht 22 keer hulp moeten verlenen aan recreatievaarders die problemen hadden opgelopen. Het ging hierbij vooral om jachten die motorproblemen hadden of aan de grond waren gelopen.
Een ongeluk zit ook op het water in een klein hoekje, daarom is het altijd handig om goed voorbereid te zijn als je er met de boot op uit trekt. Sluit dan ook een goede bootverzekering af om onvoorziene kosten te kunnen dekken.