Een bootverzekering afsluiten

Uit de vele berichten op onze blog over ongelukken met boten, aanvaringen en diefstallen kunt u opmaken dat het afsluiten van een bootverzekering helemaal niet onverstandig is. Als je lekker gaat varen of aan het varen bent wil je helemaal niet denken aan wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Maar een ongeluk zit vaak in een kleine hoek.
Het kan makkelijk gebeuren dat u plotseling tegen een object onder het wateroppervlak aanvaard wat u niet eens gezien had, waarmee u de hele romp aan diggelen vaart. Of stel u voor dat u ergens in een mooi plaatsje aanmeert en even van boord gaat om in de stad uit eten te gaan en terugkomt en u boot is ineens weg. Naast schade aan je eigen boot is het natuurlijk ook mogelijk dat je schade aan anderen of andere objecten veroorzaakt. Stel je bijvoorbeeld voor dat je motor uitvalt terwijl je net wilt aanmeren en je de steiger vernietigd. Dan heb je schade aan je eigen boot, maar ook aan de steiger. Een goede verzekering kan deze schade ook dekken.
Je kunt bij een bootverzekering vaak zelf samenstellen wat je allemaal wilt verzekeren en wat niet, zodat jouw verzekering geheel aan jouw eisen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan schade aan derden, brand of diefstal. Niemand wil dat er iets naars aan zijn boot gebeurd, maar een bootverzekering is bijvoorbeeld net als een reddingsvest erg handig om aan boord te hebben.